Psycholoog?

12Reflect

Tamara De brouwere


In 2001 studeerde ik af als psychologe aan de Vrije Universiteit van Brussel. Ik vertel wellicht niets nieuws als ik zeg dat werk- en privé, alsook lichaam- en geest onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. Voor mij is dit de rode draad doorheen mijn loopbaan.

Aanvankelijk startte ik na mijn studie als arbeider aan een productieband van een farmaceutisch bedrijf. Gedurende vrijwel een jaar werkte ik in een zeer routineuze en duidelijk afgelijnde job met voortdurend wisselend teams en dat in een ploegensysteem. Een werkervaring waar ik positief

op terug kijk en die mij inspireerde om als klinisch psychologe door te zetten in de bedrijfswereld met als doel actief te kunnen bijdragen aan het welzijn van werknemers.Mijn loopbaan als psychologe begon als counselor voor diverse internationale bedrijven. Vanuit preventief oogpunt konden werknemers permanent terugvallen op een psychologe om te ondersteunen bij privé – en werkgerelateerde  thema’s. Binnen deze job zette ik ook mijn eerste stappen om werknemers die rechtstreeks betrokken geraakten bij plotse levensbedreigende of dodelijke arbeidsongevallen op te vangen.

Mijn interesse waaide verder uit naar de bredere hulpverlening waarbinnen ik - gevoed door mijn eerder job als counselor - gedurende verscheidene jaren zelf als leiding aan de slag ging. Een bijkomende opleiding als preventie-adviseur psychosociae aspecten ondersteunde de mensgerichte visie die ik professioneel wenste te stimuleren en te implementeren.

Vandaag ben ik nog steeds actief aan de slag als acute bedrijfsopvanger en als slecht nieuws melder voor de families van de getroffen werknemers die levensbedreigend of dodelijke verwond geraakte. Heel wat jaren na mijn eerste stappen heb ik hierin expertise opgebouwd met in het bijzonder door verscheidene inzetten bij spijtige ongevallen in de Antwerpse haven.Maak een afspraak

Afspraken kunnen zowel telefonisch als per mail gemaakt worden.


Telefonische afspraken kunnen via  0473/ 52 04 24.

Bij voicemail, gelieve even uw telefoonnummer en naam in te spreken opdat ik u zo snel mogelijk kan terug contacteren.


Wenst u per mail een afspraak te maken, dan kan dit via dit mailadres: Tamara.Debrouwere@gmail.com

Gelieve in uw mail minimaal 3 momenten voor te stellen die voor u schikken. Vervolgens zal ik u terug mailen om een afspraak te bevestigen.


Praktijkadres:

Beemdenstraat 28

2300 Turnhout

Ruime parkeergelegenheid aan de praktijk

Nabije bushalte


Contact

Beemdenstraat 28

2300 Turnhout

Tamara.debrouwere@gmail.com

0473/52 04 24

 Tel: 0473/ 52 04 24

© Copyright 2015. All Rights Reserved.